keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Koukussa

Hei!

Tänä keväänä tutustuin koukkuamiseen vähän perusteellisemmin eli siis tein jotain koukkuamalla. Tunisialainen virkkaus on tuttu juttu monista ohjeista. Ja mitä se sitten on? No, siihen tarvitaan kaksipäinen koukku ja kahta väriä lankaa. -  Tuo on vain osa totuutta! Koukkuaminen on paljon monipuolisempaa ja sekin on vanha tekniikka - tietysti.

Koukuta voi pitkällä koukkuamiskoukulla, kaksipäisellä koukulla, koukulla, jonka päässä on vaijeri tai kahdella koukulla, joiden välissä on vaijeri. Välineet ovat ihania!

Minä ihastuin kaksipäiseen koukkuun ja se on käyttökelpoinen pienissä tasotöissä sekä kaikissa pyöreänä toteutettavissa tuotteissa.

Huhtikuussa neulojat pääsivät kokeilemaan koukkuamista ja tässä aloitukset:

Tasona peruspintaa.

 Kahdella värillä raitaa tasona. Poimintavaihe erilainen kuin perusohjeessa.


 Malliksi olin tehnyt kassin, jossa käytin perusmallia, mutta tein siihen ruutuja. Lankana puuvillainen nauhalanka.

Toinen kassi on vielä kesken, siinä pintana hieman muunnettu versio. Ja lankana teeteen Rollo (100% polyesteri). Materiaali sopii hyvin kassiin.Valmiiksi on tullut myös virkattu liivi ja puuvillainen pitsineuleinen pusero.

Koukkuamista suosittelen kesäkäsityöksi. Paksusta materiaalista voi koukuta maton tai tuolinpäällisen. Ohuemmasta kassin tai vaikkapa kaitaliinan kesäpäydälle. Koukuttu työ pysyy aika hyvin suorana, joten se on käyttökelpoinen tekniikka sisustustuotteisiin.

Kannattaa kokeilla!

Mukavaa kesän odotusta toivottaapi Eijukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti