lauantai 22. helmikuuta 2014

Lankaruudun lauantai

Hei!
Lankakaupassa vallitsee rauhallinen aamuhetki. Muutama satunnainen kulkija kulkee ohi, yksi seisahtuu katsomaan lankakaupan ikkunaa - vilkuttaa. Toinen menee ohi ja heiluttaa. Seuraava tutkii ikkunaa tarkemmin ja tulee sisään. Alkaa tärkeä myyntityö; kauppiaan tärkein tehtävä. On osattava ohjata keskustelua niin, että syntyy haluttu lopputulos kummallekin osapuolelle: asiakas ostaa ja kauppias myy. Helppoa.


Sukat, myssyt ja lapaset ovat edelleen ne helpoimmat artikkelit. Riittää, kun on malleja. Uuudesta langasta kannattaa aina neuloa yhdet sukat tai myssy. Muuten ei voi tietää, miltä lanka näyttää tuotteena. Joillekin riittää kuva: tästä langasta on tehty tämä! Ja kannattaa hankkia aina sitä väriä, joka lehden ohjeessa on mainittu, silloin työstä tulee samanlainen.

 Lankaruudussa pidettiin tumppukurssi. Eihän siinä tumpussa nyt mitään ihmeellistä ollut, mutta ideana oli tehdä kaksi tumppua yhtäaikaa - pyöröpuikoilla.

Pyöröpuikot ovat ehdottomasti paras keksintö neulomisen saralla. Ilman niitä en tulisi toimeen, enkä suostu sukkapuikoilla enää neulomaan. Addit on parhaat. Suosittelen!






Ja kun ne tumput (ja sukat, hihat, lahkeet, säärystimet) tehdään molemmat yhtä aikaa, ei tarvitse laskea kerroksia eikä muistella lisäyksiä tai kavennuksia. Hyvät pyöröpuikot ja kaksi kerää lankaa, niin työ sujuu hyvin.

 Helmikuun neulepäivänä aiheena oli konttineule. Nyt siitä on mallina tämä hauska myssy. Konttineule ei ole ollenkaan niin vaikeaa kuin voisi luulla. Rohkeasti vaan kokeilemaan!
 Ja onhan sitä muitakin myssyjä tullut tehtyä. Vanhoista lehdistä löytyy hyviä malleja, varsin käyttökelpoisia.


Valmiiksi on tullut myös tammikuussa aloitettu viuhkahuivi paloista. Lankaa meni vähän toista kerää. Pingotuksen jälkeen huivi on todella kaunis.




Ja nyt jatkamaan neulomista. Sukat odottavat neulojaa.

Terkuin Eijukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti