torstai 19. elokuuta 2010

Syksyä odotellessa

Hei taas!

Elokuun "hei, meillä neulotaan" -aiheena oli ne pitsihuivit. Itse olin tehnyt pienen Haruni -huivin yhdestä Malabrigo vyyhdestä malliksi ja sitä mallia muutama aloittikin. Mutta mukana oli myös varsinaisia taitajia, joilla oli jo upeat pitsihuivit tekeillä ja olipa näytillä yksi valmiskin huivi. Harmi, etten ymmärtänyt kuvata niitä :(


Ja mitä upeita kirjoja sainkaan selailla noista pitsihuiveista! Ilmeisesti käy niin, että kun yhden pitsihuivin tekee, niin pakko on kokeilla muitakin malleja.

Ja kahviakin juotiin ja sovittiin, että tästä lähtien tavataan joka kuukauden ensimmäinen torstai eli seuraavan kerran neulotaan 2.9. ja sitten voi neuloa vaikka sukkaa tai jotain muuta.

Minä vaihdoin jo vähän paksumpiin puikkoihin ja aloin neuloa kaulaliinaa Sandnesin Palett -langasta. Tässä mallissa aloitetaan kulmasta ja neulotaan kolmioita. Lisätään alussa ja kavennetaan keskellä. Hauska tehdä eikä tarvi lukea ruutupiirrosta!

Kaulahuivi tarvii seurakseen tietysti myssyn, sillä kohta tulee syksy ja siihen kannattaa varautua hyvissä ajoin. Ryhdyn siis selaamaan lehtiä ja etsimään sopivaa myssyn ohjetta. Siitä lisää seuraavalla kerralla.

Terveisin Eijukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti