perjantai 30. joulukuuta 2016

Vuosikatsaus

Hei,
on aika katsoa vuotta 2016. Mitä tapahtui, mitä tehtiin?

Useimmat päivät täällä lankakaupassa kuluvat niin, että minä istun ja neulon. Joskus kyllä virkkaankin.

Ja kun asiakas saapuu, palvelen häntä parhaan taitoni mukaan. Joskus asiakas teitää tarkkaan, mitä on hakemassa, joskus asiakas vain katselee (se on sallitua), joskus taas tarvitaan minun apua. Joskus käydään läpi kaikki punaiset tai harmaat langat löytämättä juuri sitä oikeaa. Joskus sukkalangan valintakin on vaikeaa; haluaako asiakas neuloa ohuesta langasta vai paksummasta, yksiväristä vai kuviollista? Ja sitten välillä etsitään ohjeita. Kaikkea tätä teen mielelläni. Ja toivon, että asiakaskin on tyytyväinen.

Ja sitten katsaus:
Tammikuussa virkattiin myssy. Tässä oli ideana kohovirkkaus. Mielenkiinotoista ja erilaista.


Helmikuussa tehtiin panta. Ensimmäisen kerran tuli tämäkin kokeiltua.


Maaliskuussa saapui Katian kesälanka; lanka, jossa oli puuhelmiä! Kirkkaat värit innostivat neulojia ja mallikin oli helppo ja nopea toteuttaa.


Huhtikuussa virkattiin bavaria -virkkausta ja tehtiin siitä kiva kukkaro. Mukava malli ja taas vähän erilaista kuin normaalisti.Toukokuussa tehtiin yhdessä Nuppu-peittoja vastasyntyneille keskosvauvoille. Virkattiin paloja ja niistä kokosin useammna peiton, jotka toimitettiin Tampereen keskussairaalaan.


Kesäkuussa sain idean lasten rimpsusukkiin ja toteutin ne sukkalangasta, jossa oli mukana puuvillaa. Pienten tyttöjen suosikit ja vähän isompienkin.
 Heinäkuussa virkattinn näyttävää, mutta helppoa virkkausta. Tein siitä istuintyynyn.
 Elokuussa saapui syksyn uutuuslanka. jossa on lasihelmiä! Yksi kerä riittää myssyyn.
Syyskuussa taas virkattiin! Tällä kertaa tähtivirkkausta. Sopii sekä paksummalle, että ohuemmalle langalle. Tähtivirkkausta virkattiin myssyn reunus.
Lokakuun aiheena oli kirjoneule. Neulottiin jouluaiheinen patalappu. Samalla kokeiltiin kirjoneuleen neulomista neulesormustimen eli langanohjeimen avulla.
Marraskuussa saapui kaunis huivilanka, josta valmistui tällainen huivi.

Jouloukuussa kaiken muun kiireen keskellä tein omille ja tutuille lapsukaisille siililapaset.Tässä lyhyt katsaus Lankaruudun vuoteen.

Tämän lisäksi olen neulonut tilaustöitä, mm. puseroita aikuisille ja lapsille, vauvan nuttuja, sukkia, sormikkaita ja myssyjä.

Vuosi vierähti rattoisasti.

Edelleen on kiva tulla joka aamu tänne kaupalle ja odottaa innolla, mitä päivä tuo tulleeassaan.

Tervetuloa myös vuonna 2017!

Terveisin Eijukka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti