maanantai 13. huhtikuuta 2015

Spiraalit

Hei!

Huhtikuussa neuletapaamnen oli vasta pääsiäisen jälkeen eli toisena torstaina. Yleensähän kokoonnutaan kuukauden ensimmäisenä torstaina, mutta poikkeus vahvistaa säännön.


Aiheena oli spiraalivrikkaus ja mallina siitä oli puikkopussukka. Olin tehnyt kaksi samankokoista ympyrää, siis virkkasin niitä vuorotellen, ihan yhtäaikaa se ei onnistunut.



Tässä virkkauksessa on se idea, että virkataan vuorotellen kummallakin värillä ja lisäyksiä tehdään sopivasti, että työ pysyy tasona eikä lähde liekottumaan eikä myöskään ole tarkoitus tehdä kuppia!


Joskus on vaan pakko purkaa ja tehdä uusiksi! Välillä on liian löysää tai kireää ja joutuu vaihtamaan virkkuukoukun pienempään tai isompaan. Tai sitten vaan lisäyksiä tulee liian paljon - mistä ne kaikki lisäykset oikein tulee?



Lankana käytettiin SMC:n Journey -lankaa, siinä on täytteenä vanua eli lanka on pehmeän pyöreä ja mukava virkata.




Väri-yhdistelmiä oli monenlaisia; vihreä -valkoinen, turkoosi - harmaa, turkoosi - pinkki ja pinkki - valkoinen.




Toiset valitsivat langaksi Langin Sol Degraden ja Schoellerin Venetan, nämä ovat molemmat nauhalankoja.





Tunnelma oli taas lupsakka ja juttua riitti. Väkeäkin oli tuvan täydeltä. Ja kahviakin oli tarjolla sekä piirakkaa, sellaista porkkanapiirakkaa tällä kertaa.




Ja se maaliskuussa aloitettu salomoninsolmu -huivi on tässä valmiina. Yhdestä 50 g:n kerästä tuli n. 150 cm pitkä  huivi, leveys n. 18cm.

Toukokuussa taas tavataan!

Terveisin Eijukka